Edit ModuleShow Tags

A Room With a Vroom: Part Guest Spot, Part Auto Collection

A dramatic space for vehicle storage



Photos by David O. Marlow

Atop a high ridge between two valleys, with breathtaking views of Pikes Peak to the south, sits a dramatic Castle Pines retreatone of our 2016 Home of the Year finalists.

What makes the home so special is its strikingly modern, steel-and-glass-framed, 12,000-square-foot main house set on a 7-acre plot, with close to 8,000 additional square feet of outdoor deck and patio space. 

And to top it off, the home includes an unexpected roompart entertaining room, part guest spot, part auto displaythat showcases the owner's collection of new and vintage exotic vehicles. Take a look at the unique space below.

A spiral walnut-step staircase leads to the car-filled lair.

One of the homeowners' initial idea was to use the space exclusively for car storage. But his wife, he’s happy to say, intervened. “If we were going to have this phenomenal space,” she says, “it would be so unique to be able to entertain in it as well.” Enter architect Don Ruggleswho outfitted it with a living area, kitchen, bathroom, and wet bar.

 Among the vehicles displayed are a Lamborghini Huracán, a black Ferrari F430, and a gray Aston Martin DB9. 

An internal turntable portion of a hydraulic elevator, installed and maintained by Denver-based Morning Star Elevator, holds this totally restored 1955 Mercedes Benz 300SL Gullwing.

A placard on the wall reads, "Life's too short to drive boring cars."

You can see the whole grand gesture of an abode here: A Dramatic Home With Pikes Peak Views

Get more content like this: Subscribe to the magazine | Sign up for our Free e-newsletter

Edit ModuleShow Tags

Archive »You Might Also Enjoy

A Tale of Two Kitchens

The Boulder-based founders of The Kitchen restaurants invite us into their own.

The Home Library of Your Dreams

Bookmark these six tips for when you’re ready to design the ultimate reading room of your own.

A Midcentury Boulder Clubhouse

This 9,000-square-foot community center was reimagined into a timeless gathering space for its luxury-condo owners.
Edit ModuleShow Tags
Edit ModuleShow Tags